Zanzibariaanse bui

regen_tuin_ras_nungwi

 

Begin juli leek de uitgelezen tijd om een bezoek te brengen aan Zanzibar. Weinig regen, veel zon en een aangename temperatuur.

 

aantal_regendagen

 

Gemiddeld zijn er tijdens deze maand slechts 5 regendagen. Maar ja, da’s gemiddeld en er staat ook niet bij of die dagen achter elkaar vallen of verspreid over de maand. Dit jaar heeft Zanzibar zijn 5 regendagen in juli al opgebruikt, allemaal in de eerste week.

 

kort_maar_hevig

 

Gelukkig betekent een regendag niet dat het de hele dag plenst of miezert. Er vallen korte, maar dan wel enorm hevige buien. We vonden het best mooi en soms zelfs spectaculair. Na zo’n bui ziet alles er opgefrist uit, de kleuren en geuren lijken nog intenser.

 

waterafvoer

 

Als ook het water van de daken is gelopen, droogt het snel weer op. Tijd om weer op stap te gaan.

 

Een reactie plaatsen kan nog steeds problemen opleveren. Als je na het versturen van je reactie de melding “Service Unavailable …” krijgt, gebruik dan de ‘terugknop’. Je kunt de reactie dan nogmaals versturen, maar dan met een ander (fake) emailadres en/of zonder de URL van je weblog of website in te vullen. Vaak wordt de reactie dan wel verwerkt. Hou er wel rekening mee dat ik een reactie met een onbekend emailadres eerst moet goedkeuren. Als je je URL weglaat, dan kun je deze natuurlijk wel onderaan je reactie plaatsen, altijd leuk voor een tegenbezoek.

3 reacties op “Zanzibariaanse bui”

  1. 1

    Ik moet gelijk denken aan dat liedje van “Zat ik maar in Zanzibar”. Zeker vandaag zou een lekkere plensbui mij niet verkeerd uitkomen. Leuk dat je weer weggeweest bent en nog leuker dat je weer terug bent. Ik kom de foto’s wel weer bekijken, hoor. Fijne dag nog!

  2. 2
    Jan K.

    Lijkt me heerlijk zo’n regenbui nu het hier zo heet en droog is. :-)
    Ik heb hier intussen mijn derde e-mailadres in gebruik genomen om te reageren. Een mens moet toch wat …

  3. 3
    Jetske

    Voor jullie minder mooi. Maar die regen heb je wel prachtig vastgelegd.


Een reactie plaatsen

«« Afrikaanse bedden  ∞  Mnarani »»