Badi Mayo

 
Badi Mayo, de plek in Gambia voor een mini-safari. Badi Mayo (Fula voor ‘apen van de rivier’) is ook bekend als Baboon Island en Chimpazee Rehab Camp. Het zijn zes eilandjes in de Gambiarivier tussen Kuntaur en Jungjungbureh.
 

 
Zaterdag 23 april na een overnachting in Kairoh Garden Lodge in Kuntaur was het zover, we werden met een [...]

Wellust en onkuisheid

 
Een gezellig familietafreel, dit schilderij van Jan Steen. De mensen in de zeventiende eeuw wisten wel beter, dit schilderij loopt over van wellust en onkuisheid. In een tijd waarin niet zoveel mensen echt goed konden lezen werden met dit soort schilderijen verhalen verteld. Dit schilderij loopt over van symboliek.
Het deurtje van het vogelkooitje staat open, [...]

Gambiaanse slangen

 
Weer terug van een week Gambia en Senegal. Het was weer geweldig. Eén van de hoogtepunten dit keer was het bezoek aan de reptielen farm vlakbij Kartong, dichtbij de grens tussen Gambia en Senegal.
De reptielen farm is geen slangendierentuin voor de toerist, maar een onderzoeks- en vooral voorlichtingscentrum. In Gambia worden door onwetendheid nog vele [...]

Nephila

 
Deze joekel van een spin is een Nephila. Om heel precies te zijn een Nephila inaurata, maar over die laatste toevoeging ben ik niet 100 % zeker. De Nephila’s staan bekend om hun mooie goudkleurige webben.
Deze spin en een aantal van haar vriendinnen troffen we aan bij de schildpaddenopvang. Gids Soleiman leek verbaasd dat we er [...]

Mnarani

 
Mnarani betekent in Swahili ’plek van de vuurtoren’. En niet ver van de vuurtoren van Nungwi, de meest noordelijk plaats van Zanzibar, is het Mnarani zeeschildpaddenopvangcentrum gevestigd. Hier worden gewonde groene zeeschildpadden, die verstrikt zijn geraakt in de netten van vissers, naartoe gebracht om weer op krachten te komen.
 

 
Onze gids Soleiman draagt de schildpadden een warm hart toe [...]