De voorbereidingen zijn begonnen

logo_ABC_2011

 

De voorbereidingen voor een groot avontuur zijn gestart. In oktober gaan we deelnemen aan de Antwerpen – Banjul Challenge .  Een spectaculaire reis dwars door de Sahara via Dakar naar Gambia.

 

routekaart

 

 Vanuit Uffelte rijden we naar Tilburg waar de Nederlandse deelnemers verzamelen om gezamelijk naar het startpunt Antwerpen te rijden, waar de Belgische teams ons opwachten. En dan gaat het los, zo’n 25 tot 30 auto’s en motoren beginnen aan de lange rit door België, Frankrijk, Spanje,  Marokko, Mauritanië, Senegal en Gambia. Bij elkaar zo’n 7000 kilometer, waar we een kleine 3 weken over doen.

Ons team, Gijs en ik, heeft de mooie naam ‘Dream Reality’. Dat was ook de naam van onze Beaglekennel. Voelt vertrouwd om dit avontuur met de ons zo eigen naam in te gaan.

 

 

 

Zo’n tocht vergt een aardige auto. Op internet hadden we iets aardigs gespot en dat zijn we vandaag eens gaan bekijken.

 

kritische_inspectie

 

Na een uitgebreide kritische inspectie en een proefrit waren we het erover eens, dit gaat ons beestje worden. Een Daihatsu Rocky SE uit 2002 met 168.000 kilometer op de teller. Zoals ie hier staat is ie nog niet Challenge klaar natuurlijk, maar daar gaan we de komende maanden hard mee aan de slag.

 

Rocky

 

Hoe ons Rocky-beest terug naar Nederland komt, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. We gaan ons uiterste best doen om hem zo gaaf mogelijk naar Banjul te rijden, want daar wordt ie geveild, waarna de opbrengst voor een goed doel bestemd is. Dat is het sympathieke van de Antwerpen – Banjul Challenge, avontuur en het goede doel gaan hand in hand.  Wij hebben gekozen voor het ‘Women Water Project’ in Njawara. 

 

Een speciale website voor dit avontuur is in de maak, maar ook op Brimstone zal ik regelmatig verslag doen.

12 reacties op “De voorbereidingen zijn begonnen”

 1. 1

  Wat ontzettend gaaf! Wat ben je toch een bikkel, hé? Ik krijg steeds meer bewondering voor je. Ik ga je volgen op je reis! Via Google Earth. Ik ben trots op je! De datum staat genoteerd.

 2. 2
  tiny en auke

  Mopoie auto. Lijkt een heel avontuur, sterkte met de voorbereiding.
  Wij zullen dan goed op jullie hondjes passen.

 3. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Gijs W. Brouwer, KarinBrouwerGortzak. KarinBrouwerGortzak heeft gezegd: Vandaag zijn de voorbereidingen voor de Antwerpen – Banjul Challenge gestart.. Je kunt het lezen op Brimstone weblog http://goo.gl/lJa2n [...]

 4. 4

  Ah, leuk! Wat een spannende onderneming, lijkt me geweldig om aan mee te doen..

 5. 5

  en ineens begint het radarwerk heel hard te draaien……. op volle toeren zo lijkt het wel. Het lijkt een eeuw geleden dat je op twitter schreef over een droom en moet je nu zien…..

  Geweldig!

  (terwijl de tweet net is opgedroogd)

 6. 6

  Dat is een hele onderneming.
  Succes met de voorbereidingen.
  Geweldig dat jullie je inzetten voor een goed doel.

 7. 7

  Gelukkig, ik dacht al dat je maanden onderweg zou zijn, maar jullie raffelen het af in 3 weken ;-)
  Pfoe, wel spannend, maar jullie hebben nog even de tijd voor de voorbereidingen. Gaaf dat het naar Gambia gaat.
  Alvast veel succes.

 8. 8

  Wat een avontuur!
  Jullie zitten in deze fase van de voorbereidingen natuurlijk dagelijks voor de Dakar 2011 om de kunst af te kijken … ;-)

 9. 9

  Ik las een heel negatief artikel in een Elsevier over dit soort reizen… .

 10. 10
  Brimstone

  @Hendrika
  Dat artikel heb ik ook gelezen. Het gaat over de Amsterdam-Dakar Rally, ook wel de ‘barrel-race’ genoemd. Daar doen wij dus niet aan mee. De Antwerpen-Banjul Challenge is anders van opzet en brengt geen barrels naar Gambia, maar goed bruikbare wagens.
  Inmiddels is onze website online, misschien leuk om daar eens te kijken http://www.dreamreality.nl/

 11. 11
  Marian

  Jullie worden steeds avontuurlijker, al ingeschreven voor een cursus pech onderweg? ;-)

  Ik heb zo’n flauw vermoeden dat je voor die tijd nog wel een keer (of wat) die kant uitgaat, zit ik er erg naast?

 12. 12

  Ik zie tot mijn verrassing dat er weer gereageerd kan worden… Het verbaast me niets dat jullie maanden nodig hebben om je op zo’n avontuurlijke tocht voor te bereiden. Lijkt me geweldig om te doen. Ik ga nog even kijken op Dreamreality.


Een reactie plaatsen