Wellust en onkuisheid

 
Een gezellig familietafreel, dit schilderij van Jan Steen. De mensen in de zeventiende eeuw wisten wel beter, dit schilderij loopt over van wellust en onkuisheid. In een tijd waarin niet zoveel mensen echt goed konden lezen werden met dit soort schilderijen verhalen verteld. Dit schilderij loopt over van symboliek.
Het deurtje van het vogelkooitje staat open, [...]

Rustende hondjes

niet meer af – niets anders over
en de weer’ld was niet bedorven – en de wereld zou er
niet slecht mee af zijn
storven – zouden sterven
 
Ook in de Gouden Eeuw hadden mensen een band met hun huisdieren. Het bovenstaande gedichtje maakte de bekende dichter Constantijn Huygens op 25 oktober 1628 in zijn buitenplaats Hofwijck te Voorburg op zijn [...]

Charlie de tuinman

 
Bij het neerzetten van een nieuwe afscheiding is ook het hondendomein uitgebreid. Een mooie plek voor een terras bij de honden. Voor wat kleur en fleur hebben we plantenbakken neergezet. In gedachte zie ik volgend jaar de klimrozen ons al omringen. Maar eerst maar eens planten, aan hulp en belangstelling geen gebrek.
 

 
Charlie heeft zijn roeping [...]

Blomblombloem

 
Een aantal jaren heb ik heel enthousiast planten uit zaad opgekweekt.  Een leuke hobby, die ik best zou willen blijven doen, er zitten echter te weinig uren in een dag. M’n studie vind ik erg belangrijk, dus moet ik keuzes maken, wel blijven tuinieren, maar de planten voortaan aanschaffen in een tuincentrum.
 

 
Op de tafels, die uitsteken in [...]

Studiesferen

 
Verdiept in de Middeleeuwen met Maud als beschermengel