Doe het vandaag

Het gaat er niet om wat je morgen kan bereiken, maar wat je vandaag kan doen.
Gijs W. Brouwer

 

Een sjaal uit Senegal

 
Een sjaal voor een habbekrats gekocht langs de weg in Senegal. Afrikaanse vrouwen kunnen toveren met zulke sjaaltjes, binnen een mum van tijd is het een creatief hoofddeksel. Ook eens proberen.
 

 
Mijn resultaat oogt weinig Afrikaans, meer een Gipsy-look, ook leuk.
 
Vandaag is in het log ‘de Tweede Lijn’ een update van Fe geplaatst

Kouté-Djomboulou

 
In Domaine Les Palétuviers  in Toubacouta, Senegal zou er ’s avonds een locale groep optreden. Op het eerste gezicht en gehoor was dat een groepje djembé-spelers. Voor mij al boeiend genoeg.
 

 
Na een tijdje bleek dat het niet alleen bij de djembé’s bleef. Voor ons (een handjevol toeristen) kwam de dans-, zang- en djembégroep Kouté-Djomboulou optreden. Inderdaad een [...]

Moskee

 
Geloven  in een een god of goden doe ik niet. Toch vind ik religie in al haar uitingen erg interessant als cultureel, menselijk fenomeen. Ik had graag in Gambia of Senegal een moskee bezocht. Beide landen zijn overwegend (ca. 85%) Islamitisch. Het is er helaas niet van gekomen. Wel heb ik moskeën gezien en gefotografeerd. De [...]

Domaine Les Palétuviers

 
In Senegal verbleef ik een paar dagen in het hotel Domaine Les Palétuviers in het plaatsje Toubacouta. Bij het voorbereiden van de reis beloofde de website al dat het een zeer prettig hotel was. Daar was niets te veel mee gezegd, het is er prachtig.
 

 
Aan het einde van de ochtend arriveerde ik er vanuit Gambia. Na het [...]