Opa van Cosmo Kramer?

 
We gaan door stapels oude familiekieken heen en elke keer schieten we in de lach als we deze man tegenkomen met z’n weelderige haardos, ‘Ha, daar is ie weer’.  Wie de man is op de foto’s uit de jaren dertig, we hebben geen idee.
 

 
Misschien familie van Gijs? We betwijfelen het, in niets lijkt ie op [...]

Beagles van Maud Earl

A Check
Twee Beagles en een English Setter
 
Maud Earl (1864-1943) is één van de bekendste hondenschilders uit het Victoriaanse tijdperk. Alhoewel het in die tijd als vrouw niet makkelijk is om als kunstenaar serieus genomen te worden, wordt haar werk erg bekend en alom gewaardeerd.
 

The Beagle
 
Net zoals onder anderen de Amerikaanse dierenschilder Edwin Megargee, werkt zij in de [...]

En dan staat de wereld even stil

 
In de namiddag van mijn verjaardag belde de huisarts van de moeder van Gijs. Ma was voor de zekerheid opgenomen en kreeg hartbewaking. Wij waren niet echt verontrust, de arts ook niet, het was gewoon voor de zekerheid.
De andere ochtend toen Gijs in het ziekenhuis kwam was ze in coma, ’s middags is ze zacht weggegleden. [...]

De bloemetjes buiten zetten

 
De bloemetjes buiten zetten daar was het vandaag echt een dag voor, ik had me er al een tijdje op verheugd. Want vandaag 55 jaar geleden ben ik geboren. Helaas de dag werd niet zo leuk, zoals ik dat in gedachte had.
Al een paar dagen was ik vreselijk moe. Ik nam wat gas terug maar dat hielp [...]

Het hondendomein

 
Als de honden hun kamer uitkomen hebben ze keuze uit verschillende terreintjes waar ze kunnen gaan spelen, snuffelen of zomaar wat rondlummelen.
 

 
Het voorspeelveld met het Beaglekasteel. Hier staan ook de waterbakken onder de kweektafel.
 

 
Vanuit het speelveld loopt er een paadje naar achter. Voor ons tweepoters bijna niet begaanbaar meer, maar de honden komen vrolijk aan [...]